На крајот на неделната литургија свештеникот прашува:
– Колку од вас, браќа и сестри, им простивте на непријателите?
Сите креваат раце, освен една стара жена. Свештеникот:
– Вие бабо зошто не кревате рака, христијански е да им простуваме на непријателите.
Бабата:
– Јас немам непријатели…
– Ова е доста необично. А колку години имате? – Прашува свештеникот.
– 98.
– На 98?! И немате ниту еден непријател?! Ве молам, излезете, сите да ве видат. И објаснете им на сите, како човек може да живее толку долго без непријатели.
Старицата излегува пред луѓето и вели:
– Ги надживеав кучките!

https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Baba-Vic.jpg?fit=390%2C219https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Baba-Vic.jpg?resize=100%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицНа крајот на неделната литургија свештеникот прашува: – Колку од вас, браќа и сестри, им простивте на непријателите? Сите креваат раце, освен една стара жена. Свештеникот: – Вие бабо зошто не кревате рака, христијански е да им простуваме на непријателите. Бабата: – Јас немам непријатели… – Ова е доста необично. А колку години имате? –...Смеј се секој ден
loading...