Му вели бабата на домазетот:
– Зете расипано е казанчето, направи го.
– Што ми е гајле, не е мое.
Наредниот ден:
– Зете расипано е казанчето, направи го.
– Што ми е гајле, не е моја.
Се изнервирала бабата, му ја препишала куќата на зетот и следниот ден му вели:
– Зете, направи го казанчето не чини.
– Што ти е гајле, не е твоe!

https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Nevesta-1.jpg?fit=615%2C410https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Nevesta-1.jpg?resize=100%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицМу вели бабата на домазетот: - Зете расипано е казанчето, направи го. - Што ми е гајле, не е мое. Наредниот ден: - Зете расипано е казанчето, направи го. - Што ми е гајле, не е моја. Се изнервирала бабата, му ја препишала куќата на зетот и следниот ден му вели: - Зете, направи го казанчето...Смеј се секој ден
loading...