Edi Vesper

Сложено име со географска одредница, за севкупна употреба. А извини, ако сте тука пред нас, кај бевте 1000 години? Ние ја освоивме македонија 1914 или вие? Ние вршевме егзодус, чистка и менување на топоними, палење села, булдожирање гробови или вие? Зошто во 1858 броите едвај едно миљонче, наспроти седум ипол од нас дојденците? Кај бевте до сега? во хипер спејс, ворп драјв, тајм капсул, шуплива земја? И како накуров се намноживте толку древни грци за едвај сто години?

Веспер Еди!

https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Edi-Vesper.jpg?fit=400%2C400https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Edi-Vesper.jpg?resize=105%2C70AleksandarРиалСложено име со географска одредница, за севкупна употреба. А извини, ако сте тука пред нас, кај бевте 1000 години? Ние ја освоивме македонија 1914 или вие? Ние вршевме егзодус, чистка и менување на топоними, палење села, булдожирање гробови или вие? Зошто во 1858 броите едвај едно миљонче, наспроти седум...Смеј се секој ден
loading...