– Мојот пријател не се врати од бојното поле…..
.Дозволете ми да одам да го побарам! – му рече војникот на својот командант.
– Барањето е одбиено!
Не може да го ризикуваш животот,тој сигурно е мртов!
Војникот без да го послуша тргнува во битка.По околу еден час се враќа смртно ранет,носејќи го трупот на својот пријател…
Командантот гордо го погледнува…
– Ти кажав дека веќе е мртов!
Кажи,вредеше ли да одиш по еден труп?
Војникот умирајќи го погледнува и му одговара:
– Се разбира!
Кога го најдов тој беше уште жив и со последни сили ми шепна…
,,СИГУРЕН БЕВ ДЕКА ЌЕ ДОЈДЕШ”

https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Vojnici-prijateli.jpg?fit=720%2C463https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Vojnici-prijateli.jpg?resize=105%2C70AleksandarРиал- Мојот пријател не се врати од бојното поле..... .Дозволете ми да одам да го побарам! - му рече војникот на својот командант. - Барањето е одбиено! Не може да го ризикуваш животот,тој сигурно е мртов! Војникот без да го послуша тргнува во битка.По околу еден час се враќа смртно ранет,носејќи го трупот...Смеј се секој ден
loading...