Господ : Ајде синко време е да тргнеме…..

Човекот : Така брзо?! А имав толку многу планови!
Господ : Жал ми е, ама време е да тргнеме…..
Човекот : Што имаш во тој куфер ?
Господ : Она што ти припаѓа тебе.
Човекот : Тоа што ми припаѓа мене?! Мислиш на моите ствари, парите…..
Господ : Тие никогаш не ти припаѓале тебе, тие припаѓаат на Земјата.
Човекот : Дали се тоа моите сеќавања ?
Господ : Не, тие припаѓаат на времето.
Човекот : Дали се тоа моите таленти ?
Господ : Не! Тие припаѓаат на околностите.
Човекот : Дали се тоа моите пријатели и роднините?
Господ : Не синко, тие припаѓаат на патот по кој си одел.
Човекот : Дали се тоа мојата жена и деца ?
Господ : Не! Тие припаѓаат на твоето срце!
Човекот : Тогаш тоа мора да е моето тело?
Господ : Не. Тоа припаѓа на прашината.
Човекот : Тогаш тоа мора да е мојата душа.
Господ : Грешиш синко….твојата душа ми прпаѓа мене.
Човекот со насолзени очи го зеде куферот од божјите раце и кога го отвори гледа дека е ПРАЗЕН!!!!! Со скршено срце и со солзи кои му се слеваа низ образите го праша господ:
Човекот : Значи никогаш ништо не беше мое!
Господ : Така е синко. Никогаш ништо не си имал!
Човекот : Па тогаш? Дали барем нешто беше мое ?!
Господ : Твои беа и останаа твоите УБАВИ МОМЕНТИ!!!!! Секој МОМЕНТ кој си го живеел беше твој!!!!!
Животот е само момент.Момент кој ни припаѓа само нам….. Не заборавајте да бидете среќни…..Материјалните работи и се она за што сме се бореле за материјалното, остнуваат зад нас…..
Она што не треба да заборавиме дека е најважно е ДА ГИ ЖИВЕЕМЕ МОМЕНТИТЕ!!!!!

Зготвено од Зоран Џ.

https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Priroda.jpg?fit=507%2C338https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Priroda.jpg?resize=100%2C70AleksandarРиалРеал  Господ : Ајде синко време е да тргнеме….. Човекот : Така брзо?! А имав толку многу планови! Господ : Жал ми е, ама време е да тргнеме….. Човекот : Што имаш во тој куфер ? Господ : Она што ти припаѓа тебе. Човекот : Тоа што ми припаѓа мене?! Мислиш на моите ствари, парите….. Господ...Смеј се секој ден
loading...