Разговараат три другарки:
– Му ги фатив сабајле јајцата на дечко ми Мартин, а тие ладни како мраз. Кај вас како е?
– Појма немам – вели втората – Ај утре ќе проверам.
Се среќаваат вториот ден и втората вели:
– И јас му ги фатив сабајле јајцата на дечко ми Јане, и тие беа ладни како мраз.
Третата вели: – И јас утре ќе проверам.
Се среќаваат третиот ден и ја гледаат другарка си целата помодрена.
– Што е ма? Што ти се случи?
– Па и јас го фатив дечко ми сабајле за јајцата, а тие топли. Го прашав: „Зошто твоите јајца се топли, а на Мартин и на Јане им се ладни?“ и види што ми направи!

https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Jajca-Vic.jpg?fit=400%2C300https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Jajca-Vic.jpg?resize=100%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицРазговараат три другарки: - Му ги фатив сабајле јајцата на дечко ми Мартин, а тие ладни како мраз. Кај вас како е? - Појма немам - вели втората - Ај утре ќе проверам. Се среќаваат вториот ден и втората вели: - И јас му ги фатив сабајле јајцата на дечко ми Јане, и...Смеј се секој ден
loading...