Зима, студ, виулица. 5 часот сабајле. Ловец го напушта топлиот кревет и тргнува на лов. Стои, мрзне пред куќата и чека да го земат со кола. Си мисли:
-Што не се вратам да си легнам до жената и да си ја гушнам, туку сум тргнал на лов. И го направил тоа, се вратил. Ја гушнал отпозади треперејќи:
-Студено ли е надвор? прашала таа.
-Ептен!
-А оној мојот простак, отиде на лов….

https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Lovec.png?fit=505%2C264https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Lovec.png?resize=105%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицЗима, студ, виулица. 5 часот сабајле. Ловец го напушта топлиот кревет и тргнува на лов. Стои, мрзне пред куќата и чека да го земат со кола. Си мисли: -Што не се вратам да си легнам до жената и да си ја гушнам, туку сум тргнал на лов. И го направил...Смеј се секој ден
loading...