Се собрале четворица да колат прасе. Домаќинот решил да ја распредели работата:
– Да видиме сега кој што ќе прави? Јас можам само да го мокрам со вода. А ти? – Му се обратил на вториот.
– Па и јас освен да го мокрам, друго не можам да правам.
– Па и јас ќе го мокрам – викнал и третиот.
– Какво совпаѓање! И јас само тоа можам да го правам – рекол четвртиот.
– Жено, стопли една кофа вода и раздели им лончиња на луѓето. Освен да го избањаме прасето, не гледам што друго можеме да направиме! – Рекол домаќинот.

https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Prase-Vic.jpg?fit=1024%2C576https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Prase-Vic.jpg?resize=105%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицСе собрале четворица да колат прасе. Домаќинот решил да ја распредели работата: - Да видиме сега кој што ќе прави? Јас можам само да го мокрам со вода. А ти? - Му се обратил на вториот. - Па и јас освен да го мокрам, друго не можам да правам. - Па и...Смеј се секој ден
loading...