Летаат во авион македонски пратеник, стар поп и првоодделенец. Одеднаш се појавува дефект во моторот на авионот и тој почнува да паѓа. Во авионот него има само два падобрани. Прв станува Македонскиот пратеник и вели:
– Слушајте сега, морам јас да скокнам. Јас сум најпаметниот, јас треба да се спасам, морам да правам реформи, народот има потреба од мене!
Грабнува еден падобран и скокнува.
Попот го гледа детето и му вели:
– Слушај внучко. Јас сум веќе стар, сум си го изживеал животот. Твојот допрва почнува. Земи го падобранот и скокај.
Првооддленецот го прекинува:
– Дедо Попе, ќе скокнеме двајцата. Има уште два падобрани. Оној најпаметниот скокна со мојот училишен ранец…

https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Политич.jpg?fit=320%2C226https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Политич.jpg?resize=105%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицЛетаат во авион македонски пратеник, стар поп и првоодделенец. Одеднаш се појавува дефект во моторот на авионот и тој почнува да паѓа. Во авионот него има само два падобрани. Прв станува Македонскиот пратеник и вели: – Слушајте сега, морам јас да скокнам. Јас сум најпаметниот, јас треба да се спасам,...Смеј се секој ден
loading...