Си бил Мали Џокица прво одделение и на час по математика учителката прашала:

Ако на една јаболкница има 10 врапчиња, а ловецот со пушката уловил 5, колку врапчиња останале на гранката?

Мали Џокица одговорил: Нула.

Учителката:

Е како нула, останале 5.

Мали Џокица.:

Ама како останале 5, другите 5 се исплашиле од пушката и избегале.

Учителката.:

Џокица, сепак ова е час по математика, одговорот е 5, но ми се допаѓа како размислувзаш.

Другиот ден Мали Џокица. ја прашува учителката:

Учителке по улица одат 3 жени, сите три јадат сладолед на стапче, едната го лиже, другата го каса, а третата го лапа цел, која од нив е мажена

Учителката.

Какво е ова прашање?

Мали Џокица.:

Ве молам учителке одговорете ми.

Учителката:

Пааа, се знае која од нив е мажена, таа што го лапа цел сладоледот.

Мали Џокица. :

Учителке, мажена е таа што носи бурма на прстот, но ми се допаѓа како размислуваш!!!

https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Mali-Dzokica-ucitelka.jpg?fit=340%2C267https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Mali-Dzokica-ucitelka.jpg?resize=105%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицСи бил Мали Џокица прво одделение и на час по математика учителката прашала: Ако на една јаболкница има 10 врапчиња, а ловецот со пушката уловил 5, колку врапчиња останале на гранката? Мали Џокица одговорил: Нула. Учителката: Е како нула, останале 5. Мали Џокица.: Ама како останале 5, другите 5 се исплашиле од пушката и избегале. Учителката.: Џокица,...Смеј се секој ден
loading...