Главната состојка на овој пијалок би можела да представува огромна помош во лечењето на малигните болести, како што е леукемијата

Во главната состојка на пивото, хмељот се наоѓа органска киселина која го оневозможува разможувањето на бактериите, а се покажало корисно и во лечењето на ракот. Научниците сега се обидуваат овие хемикалии да ги добијат и во лабораторија.

Научниците од универзитетот во Ајдахо, истражуваат како да ја издвојат киселината хумулон и лулулон од хмељот  за кој еден експеримент докажал дека се во состојба да го уништат ракот, и оневозможат на клетките леукемијата да се прилепи за коските.

Повеќе на следниов линк

Извор http://beershop.com.mk/

https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Pivo5.jpg?fit=620%2C350https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Pivo5.jpg?resize=105%2C70AleksandarТипсТипсГлавната состојка на овој пијалок би можела да представува огромна помош во лечењето на малигните болести, како што е леукемијата Во главната состојка на пивото, хмељот се наоѓа органска киселина која го оневозможува разможувањето на бактериите, а се покажало корисно и во лечењето на ракот. Научниците сега се обидуваат овие...Смеј се секој ден
loading...