Политичар отишол на исповед. Попот го прашува:
– Каков грев имаш, чедо?
– Много сум алчен, оче!
– Тоа е голем грев! Треба да се избавиш од него!
– А како да го направам тоа?
– За почеток, сега кога ќе излезеш од црква дај 20 евра на првиот кој што ќе го сретнеш.
– Да му дадам 20 евра?!! Туку така да му дадам!!!
– Да, чедо, од некаде мора да се почне!
Политичарот се согласил. Излегува од црквата – околу никој нема.
Мрднал малку на страна – гледа проститутка. Нема друго – таа е првата што ја сретнал.
И’ се приближува и и’ дава 20 евра, а таа одговара:
– Тоа е малку! 50 дај!
– Како 50? Попот рече дека 20 е доста!
– Е, попот, попот! Ама попот е редовен клиент!

https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Vic-Politicar.jpg?fit=500%2C377https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Vic-Politicar.jpg?resize=105%2C70AleksandarАвтоVicovi,ВицПолитичар отишол на исповед. Попот го прашува: – Каков грев имаш, чедо? – Много сум алчен, оче! – Тоа е голем грев! Треба да се избавиш од него! – А како да го направам тоа? – За почеток, сега кога ќе излезеш од црква дај 20 евра на првиот кој што ќе го сретнеш. –...Смеј се секој ден
loading...