Сибир, замрзнато езеро. Двајца рибари, млад и повозрасен ловат риби. Одеднаш на мразот се појавува бела мечка.
Постариот рибар почнува да ги соблекува чизмите и вади патики од ранецот.
– Џабе ти се патиките, мечката може да трча 60 км/ч по мразот – вели младиот.
– Не ми е важно колку брзо може да трча мечката.
Важно е да трчам побрзо од тебе…!

https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Ribar-mece.jpg?fit=535%2C426https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Ribar-mece.jpg?resize=105%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицСибир, замрзнато езеро. Двајца рибари, млад и повозрасен ловат риби. Одеднаш на мразот се појавува бела мечка. Постариот рибар почнува да ги соблекува чизмите и вади патики од ранецот. – Џабе ти се патиките, мечката може да трча 60 км/ч по мразот – вели младиот. – Не ми е важно колку брзо...Смеј се секој ден
loading...