Србин во воз. Спроти него – засукана Србинка.
– Извини, дали сум ве видел во Франкфурт?
Србинката потценувачки:
– Па не, не сум била во Франкфурт!
– А дали сам ве видел во Париз?
– Не сте, не сум била во Париз!
Мажот е настојчив:
– А дали сум ве видел во Лондон?
– Не! Не сум била во Лондон!
Србинот се налутил. Замолчил за малку, потоа ПЛЕСНАЛ со дланките:
– Па ја сум ве еб*л некаде!
Србинката со навредлив поглед:
– Па, може – не сум ве запамтила ни по парите, ни по ку*от!

https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Маж-жена-воз-виц.png?fit=615%2C409https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Маж-жена-воз-виц.png?resize=105%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицСрбин во воз. Спроти него - засукана Србинка. - Извини, дали сум ве видел во Франкфурт? Србинката потценувачки: - Па не, не сум била во Франкфурт! - А дали сам ве видел во Париз? - Не сте, не сум била во Париз! Мажот е настојчив: - А дали сум ве видел во Лондон? - Не! Не сум...Смеј се секој ден
loading...