Се оженил Трпе, минува време ама Трпана никако да остани трудна….
Во селото почнале да го гледаат под око, поминале 5 години, а бебе нема.
Еден ден измислил дека има работа во Скопје, и заедно со Трпана отишле на болница.
Одат во болницата, прават тестови и излегува дека е до Трпе работата.
Седнуваат во возот за назад, мртва тишина во купето, поарно жив да не е, ако се разбере во селото дека е не плоден.
После некое време во нивното купе, влегува машко младо, студент, убав за мерак. Трпе го гледа, размислуваи му вели;
-Море дечко, да те прашам нешто…можи?
-Ами прашај де.
-Ја гледаш мојата жена, убава ли ти е бре ?
-Убава е, и тоа многу.
-А би и го пернал ли ти еднаш а?
-Ама господине какво прашање е тоа?
-Море, убаво те прашувам бре, би и го пернал ли?
-Ихиииии, и тоа како!!!
-Ај…. јас ќе излезам пред купе и ќе чувам стража, а ти бркај работа…….
Излегува Трпе да чува стража, а студентот завршува работа,
се враќа Трпе во купето, и си патуваат така во тишина, ама Трпе го мачи мисла дали студентот ”убоди” од прва, и го прашува пак;
-А шо викаш да и го перниш уште еднаш а….???
-Па може, оти да не….
Завршува работа студентот по втор пат, а веќе и наближуваат до дома. Трпе си мисли, ај нека оди се по ѓаволи , да потврдиме по трет пат, нели трета-среќа , и му вика;
-Море дечко, да ти дадам 50 евра да и го перниш по трет пат, и да се разделиме потоа ?
-Не можам !!
-Е шо не можиш бре, јас на времето по пет пати можев во една вечер !
-Абе можам и јас….не да не можам, ама немам повеќе кондоми !!!

https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Трпе.jpg?fit=385%2C296https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Трпе.jpg?resize=105%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицСе оженил Трпе, минува време ама Трпана никако да остани трудна.... Во селото почнале да го гледаат под око, поминале 5 години, а бебе нема. Еден ден измислил дека има работа во Скопје, и заедно со Трпана отишле на болница. Одат во болницата, прават тестови и излегува дека е до Трпе работата. Седнуваат...Смеј се секој ден
loading...