Учителката решила да им покаже на децата колку е штетен алкохолот.
Извадила еден црв и пред очите на сите го потопила во чаша со ракија. Црвот се згрчил и умрел. Таа прашала:
– Која е поуката деца?
– Кој пие ракија нема глисти – рекол Зоки Поки.
Учителката нервозна решила да ги одведе во една фарма. Таму ставила пред една крава една кофа со ракија и една кофа со вода. И повторно прашува:
– Кравата пие од водата и не ја ни намирисува ракијата. Што заклучивте од ова деца?
Зоки Поки веднаш одговара:
– Кој не пие ракија е говедо.

https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/c9a91e15d7521efa119c362e180d43af.jpg?fit=736%2C523https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/c9a91e15d7521efa119c362e180d43af.jpg?resize=100%2C70AleksandarВицовиХуморVicovi,ВицУчителката решила да им покаже на децата колку е штетен алкохолот. Извадила еден црв и пред очите на сите го потопила во чаша со ракија. Црвот се згрчил и умрел. Таа прашала: – Која е поуката деца? – Кој пие ракија нема глисти – рекол Зоки Поки. Учителката нервозна решила да ги одведе...Смеј се секој ден
loading...