Здраво јас сум Олга Пеземекова и сум учителка во основно училиште.
8-мио ден од Март за нас учителките е втора нова година, само шо подароците не ни ги клават под елка. Порано беше почурук многу, купваја сите посебно и само безвеза лајци виљушки и каранфили, арно му текна, почнаја да купват заедно, па една година ланче, другата година привезок, огрлица, слика уметничка и така, а ко работев по селата, фрчеа, јајца, компири, кромитче, убајна.
Овој ден и денот на вљубените се многу глупи празници. 363 дена и 4 сати ја тепа и малтретира жената, ама ко ќе дојди 8-ми Март и Св. Валентин, ја носи по вечери, по ручеци, абе да ги видиш врска од соништата… Ама ние жените сме криви.
Криви сме оти еден ден во годината го имаме за нас и ко ќе биди прославата ќе се појави камерата од Орбис или од Тера и сите салто прат таму, шпагата ја прат, ѕвезда, премет, ќори пијани и после 7 години не на 8-ми Март, ами пред порта мажот му не ја пушта да седи.
Ја користам оваа прилика да му го честитам 8-ми Март на сите жени, а на мажите да му порачам чувајте си ги жените секој ден во годината, оти то шо прај жената ретко кој маж го прај, само тие на рикверц шо враќат.
П.С. Не одете во Шкотска, курој клават во суќните… Поздрав !!! Hahaha

Виктор А.К.А. Башлак

https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/8-март.jpg?fit=500%2C273https://i1.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/8-март.jpg?resize=105%2C70AleksandarХуморЗдраво јас сум Олга Пеземекова и сум учителка во основно училиште. 8-мио ден од Март за нас учителките е втора нова година, само шо подароците не ни ги клават под елка. Порано беше почурук многу, купваја сите посебно и само безвеза лајци виљушки и каранфили, арно му текна, почнаја да...Смеј се секој ден
loading...