ПАУ-ВАУ се собири на северно американските индијанци. Зборот POW-WOW потекнува од племето Нарангасет и на тој јазик значи духовен лидер. Модерните Пау-Вау се собири на домородните северно американски индијанци но истотака и на луѓе кои не се индијанци но ја сакаат и почитуваат нивната култура. Овие собири се одржуваат пред се со цел да се зачуваат нивнате традиции, танци, обичаи и слично. Тие траат најчесто од еден до три дена а понекогаш и една недела. Карактеристично е што овој термин Пау-Вау го користат сите племиња од цела северна Америка. На ова видео ви го претставуваме собирот од Лун лејк во Британска Колумбија, Канада. Се надеваме дека ќе ви се допадне!

https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Indijanci.jpg?fit=320%2C180https://i2.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Indijanci.jpg?resize=70%2C70AleksandarЕтноhttp://www.youtube.com/watch?v=MEnYkp0bCIg ПАУ-ВАУ се собири на северно американските индијанци. Зборот POW-WOW потекнува од племето Нарангасет и на тој јазик значи духовен лидер. Модерните Пау-Вау се собири на домородните северно американски индијанци но истотака и на луѓе кои не се индијанци но ја сакаат и почитуваат нивната култура. Овие собири се одржуваат пред...Смеј се секој ден
loading...