Масаите се Нилотичка етничка група, полу-номади и живеат најмногу во Кенија и северна Таназанија. Тие спаѓаат меѓу највисоките луѓе во светот а од ова видео ќе видите и зошто. Во нивните традиционални песни и танци со потскокнување има еден главен пејач, обично најдобриот пејач од селото и сите други учесници го пратат во хор. Се создава прекрасна енергија и како што можете да забележите овие млади луѓе навистина уживаат во нивните танци и песни.

https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Masai.jpg?fit=278%2C181https://i0.wp.com/corba.mk/development/wp-content/uploads/Masai.jpg?resize=70%2C70AleksandarЕтноhttp://www.youtube.com/watch?v=nY-EXKzaLqc Масаите се Нилотичка етничка група, полу-номади и живеат најмногу во Кенија и северна Таназанија. Тие спаѓаат меѓу највисоките луѓе во светот а од ова видео ќе видите и зошто. Во нивните традиционални песни и танци со потскокнување има еден главен пејач, обично најдобриот пејач од селото и сите други...Смеј се секој ден
loading...